Sisustussuunnittelu ja muut palvelut

Monet luulevat, että sisustussuunnittelijan palvelut maksavat liikaa, suunnittelijat eivät kuuntele asiakkaan toiveita, eikä kodista tule omanlainen. Suunnittelen kodit ja tilat budjettinne mukaisesti, sekä kuuntelen ja palvelen aina parhaalla mahdollisella tavalla.

13 vuoden kokemukseni suunnittelutyöstä ja tyytyväisistä asiakkaista on tuonut ymmärryksen siitä, että kotiin panostaminen on erinomainen sijoitus. Se maksaa itsensä takaisin hyvänä elämänlaatuna ja onnellisuuden tunteena siitä, että koti on suunniteltu toimivaksi juuri omien toiveiden, arjen ja persoonien mukaan. Tällöin koti palvelee asukkaitaan juuri niin kuin pitäisikin. Suunnittelijana tehtäväni on kuunnella hyvin tarkasti toiveita ja tarpeita kodin/tilan suhteen, ja räätälöidä ja tarjota budjetin mukaiset ratkaisut ja tuotteet valtavasta materiaali- ja tuotetarjonnasta.

Rohkeutta erilaisiin valintoihin ja uusiin ratkaisuihin

Useat asiakkaistani ovat yllättyneet siitä, että sisustussuunnitelmani kautta he ovat löytäneet rohkeutta erilaisiin valintoihin ja ratkaisuihin, joita suunnittelijana olen heille tarjonnut. Tämä on mahdollista silloin, kun laadukasta sisustussuunnitelmaa tarkastellaan kokonaisuutena, ei yksittäisinä asioina tai materiaaleina.

Lopullinen sisustussuunnitelmani on hyvin yksityiskohtainen luettelo tiloihin tulevista materiaaleista ja tuotteista ostopaikkoineen, hintoineen, mittatietoineen ja sävyineen. Lisäksi sisustussuunnitelma sisältää pohjapiirrokset, joihin on merkitty, kuinka tuotteet sijoittuvat tilassa. Sisustussuunnitelma on myös huonekohtainen ostoslista asiakkaalle, jota hän voi toteuttaa oman aikataulun mukaan. Sama käytäntö on myös väri- ja materiaalisuunnitelmissa, jotka toimivat myös työohjeena esimerkiksi remontin tekijöille.

Kestävästi suunniteltu koti säilyttää kiinnostavuutensa ja arvonsa

Laadukkaasti ja aikaa kestävästi suunniteltu koti säilyy kiinnostavana ja kauniina kokonaisuutena useita vuosia, sekä pitää arvonsa, josta hyötyy esimerkiksi silloin, kun kotia vaihdetaan uuteen: asunnon myynti helpottuu ja myyntiaika lyhenee. Tätä mieltä on myös oman alansa huippuosaaja Kiinteistönvälittäjä Marita Kiuru. Hän kommentoi asiaa näin:

Tilasisustaja Sirpa Leinosen toteuttamia koteja on ilo myydä, kodin yhtenäinen ja harmoninen ilme nopeuttaa myyntiaikaa ja vaikuttaa kauppahintaan.

Monipuolinen palveluvalikoimani käytössäsi

Tarvekartoitus

Ensimmäinen tapaaminen, jossa kartoitamme yhdessä tarpeet tulevasta sisustuksesta. Tapaaminen on toimistollani osoitteessa Ratinankatu 10 tai kohteessa. Tämän tapaamisen pohjalta lasken tarjouksen suunniteltavista asioista. Kartoitustapaaminen on ilmainen eikä sido mihinkään.

Tuote- ja materiaalihankinnat

Pyydän tarjoukset tarvittavista materiaaleista ja tuotteista, sekä tarvittaessa tilaan ja toimitan tuotteet perille sopimuksen mukaan.

Tilaratkaisut

Tilaratkaisussa tilaa voidaan muunnella kaatamalla tai rakentamalla seiniä lisää. Tämä pitää sisällään myös huonekaluilla tai muilla kalusteilla tapahtuvat tilamuutokset.

Sisustustekstiilien ompelupalvelu

Kauttani saa laadukasta ompelupalvelua kaikkiin kodintekstiileihin aina verhoasennuksineen.

Väri- ja materiaalisuunnittelu

Väri- ja materiaalisuunnitelmissa tarkastellaan suunniteltavan tilan tulevia pintamateriaaleja. Samalla määritetään myös materiaalien sävyt. Väri- ja materiaalisuunnittelussa suunnitellaan lisäksi märkätilojen, vessan ja kodinhoitohuoneen laatoitukset sekä saunan materiaalit.

Avaimet käteen -projektit

Hoidan puolestanne kaiken, mistä etukäteen sovimme yhdessä. Sopimukseen voi kuulua esimerkiksi tuote- ja materiaalitilaukset, huonekalujen kasaamiset ja järjestelyt, erinäiset asennukset, tilan viimeistely piensisustustuotteilla, tarvittavat kodinkonehankinnat sekä täydellinen loppusiivous. Kiteytettynä laitan kotisi täysin muuttovalmiiksi. Tämän palvelun monet asiakkaani ovat kokeneet sujuvaksi ja vaivattomaksi kokonaistoteutukseksi.

Kalustesuunnittelu

Kalustesuunnittelussa suunnittelen kohteeseen joko täysin uudet kalusteet tai suunnittelen uusia yhdistelmiä ennalta olevien kalusteiden pohjalta. Kalustesuunnittelu kattaa huonekalut, valaisimet ja piensisustustuotteet sekä tekstiilit.

Projektin valvonta

Pidän huolen, että sovittu projekti toteutetaan sisustussuunnitelman mukaiseksi. Toimin projektissa toimivien tekijöiden yhteyshenkilönä ja raportoin asiakasta projektin kulusta tai mahdollisista siihen liittyvistä muuttuvista tekijöistä. Huolehdin, että työmaalla on tarvittavat tuotteet silloin, kun niitä tarvitaan. Projektinvalvonta räätälöidään myös tarpeen mukaisesti.

Remontti- ja rakentamispalvelut

Tekijämme ovat alansa ammattilaisia, jotka hoitavat työnsä suurella kunnianhimolla sekä noudattavat mm. sovittuja aikatauluja ja budjetteja. Tekijät ovat saaneet asiakkailtani kiitosta hyvästä työnjäljestä, laadusta ja palvelusta. Remonttipalveluun kuuluvat kaikki remonttiin liittyvät työt purusta viimeistelylistoituksiin, sekä remonttien suunnittelu- ja valvontatyö. Muistathan, että moni taloyhtiö vaatii pienestäkin remontista työselvityksen ja remontin tekijöiden tiedot – myös remontin valvontatyö on taloyhtiöissä erittäin yleinen vaatimus. Hoidamme tarvittaessa kaikki ilmoitukset puolestasi taloyhtiölle.

Märkätilavalvonta on myös hyvä ottaa huomioon, jos uudistaa kodin kosteita tiloja. Tästä jäävät dokumentit toimivat asiakkaalla hyvänä raporttina esim. silloin, jos kotia myydään eteenpäin.

Konsultointitapaamiset

Konsultointitapaamisessa määritetään, mistä asiakas haluaa konsultointia, kuten esimerkiksi huonekalujärjestyksestä, seinien maalipinnoista, tapettivalinnoista tai vaikkapa oikean maton valitsemisesta. Myös itse konsultoinnin kesto on valittavissa.

Konsultointi maksaa 65€/h (sis. alv 24 %) sekä kilometrikorvaukset kohteeseen. Konsultointi voi tapahtua myös toimistollani.

Valaistussuunnittelu

Valaistussuunnitelmassa suunnitellaan tilan kiinteästi asennettavat valaisimet, niiden paikat ja valaisinmallit. Tässä perehdytään siihen mitä valaistaan ja millä tyylillä, tarvitaanko yleisvalaistusta, epäsuoraa vai kohdennettua valoa. Jos kohteeseen on jo tehtynä sähkösuunnitelma, voidaan tässä suunnittelussa suunnitella valaisinmallit sopivaksi muuhun kokonaisuuteen.

Kiintokalustesuunnittelu

Kiintokalustesuunnitelmassa mietin erilaisia kiinteitä säilytysratkaisuja, esimerkiksi vaatesäilytys-, vessan- tai kodinhoitohuoneen kaapistoja ja niiden materiaaleja, sävyjä sekä toiminnallisuuksia. Myöskin keittiön kaapistot kuuluvat kiintokalustesuunnitelmaan.

Ota yhteyttä tai varaa maksuton kartoituskäynti

Ota rohkeasti minuun yhteyttä varaamalla aika ilmaiseen sisustussuunnittelun kartoitukseen. Istutaan alas ja kootaan tarvitsemasi palvelut toimivaksi kokonaisuudeksi. Huomioithan, että kartoituskäynti ei sido sinua mihinkään.

Ota yhteyttä